Skip to main content

Natuursteen blijft bekoren. De uitstraling en pracht van dit unieke product is niet te evenaren. Integendeel, het authentieke, tijdloze karakter van natuursteen biedt een absolute meerwaarde voor elke woning. Maatwerk natuursteen leent zich bovendien voor zowat elk project, in of rond je huis.

Maatwerk natuursteen, een unieke, natuurlijke schoonheid

Natuursteen wordt in de meeste gevallen ontgonnen in een steengroeve, onder de vorm van immense blokken. Om ze enigszins hanteerbaar te maken, worden die verzaagd in platen. Vervolgens wordt de natuursteen verder bewerkt in functie van de specifieke steensoort. De meest gebruikte bewerkingstechnieken zijn zoeten, polijsten, frijnen of punten en vlammen of branden.

Bewerkingstechnieken

Zoeten gebeurt met een erg fijne schuurschijf en zorgt voor de glans in de natuursteen. Die gaat van licht gezoet over gezoet tot donker gezoet.
Polijsten geeft de natuursteen een hoogglans.
Frijnen zorgt voor evenwijdige lijnen op de natuursteen. Daarbij worden hamer en bijtel gebruikt. Machinaal frijnen is ook mogelijk, maar zorgt voor een minder mooi resultaat.

Bij vlammen of branden wordt de steen bewerkt met een gasvlam. Door de thermische schok springen kleine deeltjes van het oppervlak weg. Bij een snelle afkoeling van de hete steen springen ook grotere deeltjes weg.

Maatwerk natuursteen, in functie van jouw project

Moens Natuursteen zit ruim 20 jaar in het vak. Dankzij hun ervaring en kennis kunnen ze elk soort natuursteen bewerken op maat van jouw project. Wens je een keukenblad in graniet of een ellenlange trap in marmer? Of wil je je terras afwerken met blauwe borduurstenen? Moens Natuursteen verwerkt en verzaagt het door jou gewenste materiaal met de grootste precisie.
De eigen plaatsingsdienst zorgt voor een perfecte levering en plaatsing van jouw maatwerk natuursteen.

Wil je je woning een tijdloze uitstraling geven met maatwerk natuursteen? Kom langs en ontdek ons ruime assortiment.

Contacteer ons