Skip to main content

Ontdek de troeven van een schanskorven muur

Het voorjaar is de ideale tijd om je tuin en terras met een kritisch oog te bekijken. Welke plekjes moeten bijgewerkt worden? Welke planten verdienen extra aandacht? Misschien wil je wel meer structuur aanbrengen in je tuin? Met een schanskorven muur zorg je voor een stijlvolle en natuurlijke afscheiding.

Schanskorven muren, de natuurlijke afscheiding

Structuur in je tuin zorgt voor rust. Die structuur kan je op verschillende manieren aanbrengen. Je kan kiezen voor 100% natuurlijke elementen, zoals heesters en hagen, houten of composiet afsluitingen of een schanskorven muur. Die laatste combineert het kunstmatige – het metalen rasterwerk – met het natuurlijke aspect, nl. de stenen inhoud.

Ze zorgt voor een opvallende, decoratieve toets in je tuin en kan niet alleen als afscheiding gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook om een hoogteverschil in je tuin op te vangen. Schanskorven met breuksteen hebben bovendien een geluidsisolerend effect, ideaal dus om storende omgevingsgeluiden te dempen.

Let er wel op dat je stenen kiest die bij de omgeving passen, zo niet vormt je tuin een grillig plaatje. Kies je voor een andere opvulling van je schanskorven, zoals boomschors of cacaodoppen, dan moet je die geregeld bijvullen. Bovendien komt dergelijke schanskorf eerder slordig over.

Gemaakt voor het leven

Schanskorven muren komen in allerlei soorten en vormen. Laat je niet verleiden door het goedkoopste product, maar ga voor kwaliteit.

Kies voor schanskorven met voldoende dikke draden van gegalvaniseerd staal. Die zijn niet onderhevig aan roest en gaan tientallen jaren mee. Let ook zeker op de algemene structuur van de schanskorven. Extra tussenstangen zorgen voor voldoende versteviging en de nodige veiligheid.

Helemaal gewonnen voor schanskorven muren?

Denk je eraan een schanskorven muur in je tuin te plaatsen, maar ben je enkel tevreden met de beste kwaliteit? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of een offerte.

Contacteer ons