Skip to main content

Een keukenblad, trap of vloer in natuursteen: voor velen onder ons blijft het het neusje van de zalm. Natuursteen geeft je woning een unieke, tijdloze en bijzonder luxueuze uitstraling. Maar als natuurlijk product heeft natuursteen ook enkele nadelen. Wat doe je bijvoorbeeld met vetplekken op natuursteen?

Vetvlekken op natuursteen, wat doe je eraan?

Natuursteen is een 100% natuurproduct dat vele mensen weet te verleiden. Het heeft heel wat troeven, maar ook enkele onvolkomenheden. Zo is het vrij gevoelig voor vetvlekken. Hoe poreuzer de steen, hoe groter de kans dat vetvlekken dieper doordringen. Valt er een druppel frituurvet op je natuurstenen werkblad in de keuken of mors je kaarsvet op je natuurstenen trap, dan is snel ingrijpen de boodschap. Dep het onmiddellijk droog met een zachte doek, zodat het vet de kans niet krijgt verder door te dringen in de steen. Reinig nadien het oppervlak met lauw water en eventueel een neutraal reinigingsproduct.

Heb je de vetvlek op natuursteen te laat opgemerkt, dan maak je best gebruik van een speciaal daartoe ontwikkeld reinigingsproduct. Vermijd ten alle koste agressieve poetsproducten! Ze kunnen je tegelvloer of natuurstenen trap immers blijvende schade berokkenen.

Helpt geen van bovenstaande remedies, contacteer dan een specialist in natuursteen. Hij kan je natuurstenen werkblad, trap of vloer op de juiste manier behandelen zodat die er weer als nieuw uitziet.

Kiezen voor Moens Natuursteenbedrijf is kiezen voor topkwaliteit

Wij voeren kwaliteit hoog in het vaandel. Wij werken daarom enkel met natuursteen van topkwaliteit en zorgen steeds voor een vlekkeloze plaatsing.

Dankzij onze vakkennis, jarenlange ervaring en hoogtechnologisch machinepark kunnen we bovendien perfect voldoen aan al jouw wensen inzake maten en vormen. Ook na de plaatsing van jouw vloer, werkblad of trap in natuursteen kan je bij ons terecht voor vragen of problemen. Heb je bijvoorbeeld een hardnekkige vetvlek op je natuursteen, dan helpen we je graag verder.

Heb je een vetvlek op je natuursteen? Contacteer ons gerust. Wij geven je tips om de vlek te verwijderen of komen desnoods bij je langs.

Contacteer ons