Skip to main content

Dorpels zorgen voor de perfecte afwerking van je woning en geven deze een unieke uitstraling. Je kan ze verkrijgen in vele verschillende afwerkingen. In deze blog geven we je graag een aantal redenen waarom je best kiest voor blauwe steen dorpels.

Contacteer ons

Waarom kiezen voor natuursteen?

Kiezen voor blauwe steen dorpels is kiezen voor een uniek product, afkomstig uit de natuur. De schoonheid, elegantie en rijkdom die natuursteen uitstraalt is niet te evenaren en past bij elk stijl. Het authentiek, tijdloos karakter en de duurzaamheid bieden een absolute meerwaarde aan elke woning of project. Natuurstenen dorpels zijn zeer geschikt als opstapje of afdichting in je deuren, ramen of vloeren.

Wat is de functie van een dorpel?

Een dorpel heeft niet alleen een esthetische waarde, het vervult nog een andere belangrijke functie. Een dorpel zorgt er namelijk voor dat het metselwerk dat eronder ligt beschermd wordt tegen vocht en vuil. Regenwater wordt op deze manier direct afgevoerd naar de grond, zodat vuil geen kans krijgt om zich aan de gevel te hechten.

Onderhoud van blauwe steen

Blauwe steen vereist zeer beperkt onderhoud. Het meeste vuil zal na een regenbui vanzelf verdwijnen. De reden hiervoor is dat deze steensoort niet poreus is, waardoor vlekken niet in de steen kunnen dringen. Wel is het aanbevolen om de steen jaarlijks, na de winter, schoon te maken met water en bleekwater om de groene aanslag aan de regenkant te verwijderen. Ligt de blauwe steen er al enkele tientallen jaren en wil je deze een opknapbeurt geven? Dan kan deze opgeschuurd worden, zodat de steen er weer als nieuw uitziet.

Meer informatie over blauwe steen dorpels

Wil je graag meer informatie over blauwe steen dorpels voor jouw persoonlijk project of wil je er graag aanschaffen en laten plaatsen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak zodat we de nodige tijd voor je kunnen vrijmaken.
Neem contact met ons op