Skip to main content

Marmeren vloeren stralen klasse uit en ook een marmeren keukenblad heeft een schitterende uitstraling. Maar wat als marmer zijn glans verliest? In de eerste plaats probeer je dat zoveel mogelijk te vermijden door de steen goed te onderhouden natuurlijk. Alle onderhoudsproducten zijn hiervoor bij ons te koop. Maar een ongelukje is gauw gebeurd. En dan is het soms nodig om doffe vlekken op marmer te verwijderen.

Contacteer ons

Doffe vlekken op marmer verwijderen: zo doe je dat

1. Vlekken vermijden

Vlekken voorkomen is natuurlijk het makkelijkst. Maar hoe komt het eigenlijk dat marmer soms doffe vlekken krijgt? De belangrijkste oorzaken zijn vuil en zuur.

Stof en zand werken als schuurpapier in op je marmeren vloer of trap. Daardoor verliest de steen zijn glans. Doe vuile schoenen uit en onderhoud de vloer met de juiste onderhoudsproducten, die specifiek bedoeld zijn om marmer te onderhouden zoals een neutrale reiniger voor natuursteen.

Ook zuur kan doffe vlekken veroorzaken. Zuur tast de kalk uit het marmer aan. Let dus op met zure vloeistoffen zoals azijn en vruchtensap en vermijd bijtende schoonmaakproducten. Ook een te ruwe schuurspons of schuurborstel zijn geen goed idee.

Wij kunnen jouw marmer ook behandelen met een exclusief product door ons ontwikkeld die het onderhoud een stuk makkelijker maakt. Vraag hier zeker naar bij jouw bestelling.

2. Vlekken verwijderen

Soms is een eenvoudige poetsbeurt niet meer voldoende om doffe vlekken op marmer te verwijderen.

Dan moet je de marmeren vloer opnieuw polijsten. Polijsten betekent dat er een oppervlaktelaagje geschuurd wordt met water, waardoor het marmer terug zijn natuurlijke glans krijgt. Dat schuren gebeurt met een machine waaronder steeds fijner schuurmateriaal bevestigd wordt. Je kan dat zelf doen, of je kan dit overlaten een specialist. Het is een intensieve klus.

Wil je graag een marmeren vloer of aanrecht? Of heb je vragen over het onderhoud van je natuursteen? Wij adviseren je graag of maken vrijblijvend een offerte. Neem gerust contact op met ons, we helpen je graag.

Meer informatie over het verwijderen van doffe vlekken op marmer?

Heb je een project waarbij je twijfelt hoe je doffe vlekken op marmer kan verwijderen? Of weet je niet precies welk product je juist moet gebruiken? Alles hangt af van jouw voorkeur en jouw prioriteiten. Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder met professioneel advies.
Neem contact met ons op