Skip to main content

Heb je bouw- of verbouwplannen, dan is het dikwijls zaak de juiste keuzes te maken. Daarbij dien je rekening te houden met heel wat elementen: persoonlijke voorkeur, duurzaamheid, prijs en zoveel meer. Ook bij de keuze van een dorpel, voor binnen of buiten, voor raam of deur, moeten er knopen doorgehakt worden. Naast een dorpel in natuursteen zijn er immers nog heel wat andere materialen.

Contacteer ons

Een dorpel in natuursteen of liever een ander materiaal?

Zeg niet zomaar dorpel tegen een dorpel. Er zijn verschillende soorten. Zo spreken we van een buitendorpel of binnendorpel of een deurdorpel en raamdorpel. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: ervoor zorgen dat er geen water binnendringt in een deur- of raamkozijn.

Je moet dus eerst weten welk soort dorpel je nodig hebt vooraleer het gewenste materiaal te kiezen.

Binnenshuis bestaat een dorpel dikwijls uit behandeld hout, metaal, natuursteen of composiet. Buitenshuis kiest men vooral voor beton, natuursteen of composiet.

Waarom kiezen voor een dorpel in natuursteen?

Een dorpel in natuursteen is zeker niet de goedkoopste keuze, maar de troeven ervan zijn onweerstaanbaar. Natuursteen is uniek. Ondanks de kleine imperfecties, eigen aan een natuurproduct, heeft een dorpel in natuursteen een uitstraling die zijn gelijke niet kent.

Natuursteen is niet goedkoop, maar biedt ontzettend veel waar voor je geld. Alternatieven zoals een dorpel in beton of composiet mogen dan wel een lagere minimumprijs hebben, qua uitstraling en duurzaamheid moeten ze vele malen onderdoen voor een dorpel in natuursteen.

‘Elk voordeel heb zijn nadeel.’ Zo is natuursteen niet bepaald het meest krasbestendige materiaal en dient het met de nodige omzichtigheid onderhouden te worden. Bovendien kan een natuursteen dorpel in volle zon zeer warm worden.

Is jouw keuze al gemaakt of twijfel je toch nog aan de voordelen van een dorpel in natuursteen?

Kom gerust langs in onze toonzaal te Erpe-Mere, onze vakmensen staan voor je klaar.
Onze toonzaal