Skip to main content

Een granieten werkblad is volledig uit natuurlijk materiaal vervaardigd en is uniek in zijn soort. Het geeft de keuken een mooie en luxueuze uitstraling. Het is dan ook niet te verwonderen dat graniet nog steeds een veel gekozen materiaal is in de keuken. Een granieten aanrechtblad op de juiste manier schoonmaken en onderhouden zorgt voor een goede hygiëne én een langere levensduur van het werkblad. Wij geven je in deze blog een aantal tips hoe je een graniet keukenblad het best onderhoudt.

Contacteer ons

Graniet keukenblad impregneren

Wil je zo lang mogelijk van je keuken genieten? Dan raden wij je aan om je granieten aanrechtblad te impregneren! Doordat graniet poreus is, kan het vloeistoffen gemakkelijk opnemen. Door je aanrechtblad te impregneren met Lithofin vlekstop W of Lithofin vlekstop MN creëer je een beschermende laag die water- en vetafstotend is. De bescherming dient op een homogene manier aangebracht te worden op een droge en propere ondergrond.

Het is belangrijk het oppervlak volledig te verzadigen. Dit kan je testen door 24 uur na het aanbrengen van het impregneermiddel wat water op het oppervlak te druppelen. Indien na 15-20 minuten het oppervlak donkerder wordt, is deze nog niet volledig verzadigd en moet je extra product aanbrengen.

Verwijderen van vlekken

Mochten er toch vlekken op het graniet verschijnen, dan zijn dit in de meeste gevallen vetvlekken. Dit kan voorkomen wanneer het keukenblad niet volledig verzadigd is tijdens het impregneren. Deze vlekken verwijder je best met bijvoorbeeld Lithofin oil-ex (vetverwijderende pasta).

Regelmatig onderhoud

Op gepolijste en weinig absorberende steenoppervlakken is het niet aangeraden om met vettige producten te werken (zoals een puur afwasmiddel). Deze creëren snel een laag op het oppervlak, waardoor onder meer kringen van glazen snel zichtbaar zijn. Het onderhoud van keukenbladen doe je best met een niet te vet onderhoudsproduct zoals Lithofin easy clean, een spray voor het onderhouden, beschermen en reinigen van keukenbladen.

Meer informatie over onderhoud en reiniging

Ben je op zoek naar meer informatie over het onderhoud van een graniet keukenblad? Of wil je meer weten over de aanschaf van een natuurstenen keukenblad? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met professioneel advies!
Neem contact met ons op