Skip to main content

Een nieuwe keuken kopen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn immers heel wat zaken waarmee je rekening moet houden: kleur, hoogte, kastindeling, afwerking, … Maar een ding staat buiten kijf: je aanrechtblad bepaalt in grote mate de uitstraling van je nieuwe keuken. Ga je meteen voor het neusje van de zalm, kies dan voor een granieten aanrechtblad.

Contacteer ons

De voordelen van een granieten aanrechtblad

De belangrijkste reden om voor een granieten aanrechtblad te kiezen is natuurlijk de uitstraling. Het unieke design van dit natuurproduct vormt een ware eyecatcher en straalt pure luxe uit.

Maar een werkblad in graniet biedt nog zoveel meer. Dankzij het uithardingsproces van soms wel duizenden jaren is graniet keihard. Daardoor is het uiterst krasbestendig. Graniet is een stollingsgesteente en daarom volledig hittebestendig. Je kan dus probleemloos een gloeiend hete pan op je aanrecht plaatsen.

Ten slotte is een granieten werkblad ook zeer stoot- en slijtvast. Mits een goed onderhoud zal het een leven lang meegaan.

Goed onderhoud als basis van een lang leven

Wil je levenslang genieten van je granieten aanrechtblad, dan neem je best volgende tips in acht.

Reinig je werkblad dagelijks met een zachte doek en een neutraal schoonmaakmiddel. Bijtende producten of schoonmaakmiddelen op basis van chloor of een base zijn uit den boze!

Voorkom contact met zuren of chemicaliën zoals ovenreiniger, ontvetter of nagellakremover.
Hoewel graniet hittestendig is, neem je best het zekere voor het onzekere en gebruik je steeds een onderzetter.
Zet je eerst iets ijskoud en meteen daarna een hete pan op je granieten werkblad, dan loop je zelfs het risico op een thermoshock.
Graniet is licht poreus. Wijn, agressieve poetsproducten en bijtende vloeistoffen kunnen dus voor lelijke vlekken zorgen.

Ben je op zoek naar een prachtig granieten werkblad op maat? Laat je verleiden door ons aanbod in onze ruime toonzaal.

Is jouw keuze al gemaakt of twijfel je toch nog aan de voordelen van een granieten aanrechtblad?

Kom gerust langs in onze toonzaal te Erpe-Mere, onze vakmensen staan voor je klaar.
Onze toonzaal