Skip to main content

Een werkblad kiezen voor je nieuwe keuken is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Vroeger kon je vooral kiezen tussen een houten blad of een blad in natuursteen, maar de laatste jaren zijn er tal van materialen bijgekomen. Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen, maar vraagt ook om een producteigen onderhoud. Hoe moet je bijvoorbeeld een granieten werkblad onderhouden? Wij delen onze tips en tricks.

Contacteer ons

Granieten werkblad onderhouden: onze tips en tricks.

Een lust voor het oog, pure luxe, …: de superlatieven voor een granieten werkblad kunnen niet op. Het geeft je keuken een onevenaarbare uitstraling, die aan geen enkele blik ontsnapt. Wil je je granieten werkblad extra glans geven, zorg dan voor een goed onderhoud.

Een granieten werkblad onderhouden is eigenlijk niet zo moeilijk. Het is een weinig poreus materiaal, waardoor vloeistoffen er niet snel in trekken.

In sommige gevallen ben je echter best meteen bij de pinken.

Zo kan rode wijn voor vervelende vlekken zorgen, terwijl zure of bijtende producten zoals citroensap en azijn voor onherstelbare schade kunnen zorgen.

Toch een vlek op je werkblad!? Met wat lauw water en een neutraal schoonmaakproduct los je het probleem in de meeste gevallen meteen op. Weet bovendien dat onze werkbladen in graniet steeds worden geïmpregneerd. Deze beschermende en vochtwerende laag voorkomt dat vloeistoffen snel en diep in de steen doordringen.

Waarom kiezen voor een granieten werkblad van Moens Natuursteenbedrijf?

Kwaliteit staat steeds centraal in onze aanpak, niet alleen in de plaatsing van je werkblad, maar ook in het product zelf. Wij werken dan ook alleen met producten van topkwaliteit. Bovendien kunnen we die, dankzij onze vakkennis, jarenlange ervaring en hoogtechnologische machines, in elke mogelijke maat en vorm realiseren.
Het granieten werkblad van je dromen? Je vindt het bij ons.

Ben je op zoek naar een uniek granieten werkblad of zoek je tips om je bestaande werkblad te onderhouden? Wij helpen je graag verder.

Is jouw keuze al gemaakt of twijfel je toch nog aan de voordelen van een granieten werkblad?

Kom gerust langs in onze toonzaal te Erpe-Mere, onze vakmensen staan voor je klaar.
Onze toonzaal