Skip to main content

Natuursteen is mooi, duurzaam en tijdloos. Bovendien kan je natuursteen voor allerlei toepassingen gebruiken. Vloeren, trappen, keukenwerkbladen en badkamers in natuursteen hebben net dat tikkeltje meer. Marmer, hardsteen, graniet en witsteen zijn en blijven populair. Ze zorgen voor sfeer in huis en zijn onderhoudsvriendelijk. Maar niet alle natuursteen is krasvrij, dus wat als er toch krassen in de natuursteen zijn gekomen?  

Contacteer ons

Krassen in natuursteen vermijden

Uiteraard is het slim om natuursteen eerst en vooral te beschermen tegen krassen. Vermijd daarom objecten met scherpe randen op de steen. Heb je een vloer uit natuursteen? Gebruik dan bijvoorbeeld vilt onder stoel- en tafelpoten of leg een tapijt op plaatsen waar veel gelopen of gezeten wordt. Een werkblad uit natuursteen kan je beschermen door placemats en snijplanken te gebruiken.

Zitten er toch krassen in je natuursteen?

Afhankelijk van het materiaal, is er altijd wel een oplossing.

Krassen in marmer

Met wat mild afwasmiddel en warm water kunnen kleine krasjes al verdwijnen. Diepere krassen zijn vaak weg te krijgen met fijn schuurpapier. Gebruik geen ruw schuurpapier want daarmee kan je net meer krassen maken. Lukt het je zelf niet, dan kan je het marmer professioneel laten herpolijsten bij jouw natuursteenspecialist.

Krassen in hardsteen

Lichte krassen in natuursteen vervagen door de steen te behandelen met een kleurverdiepend product. Zitten er diepe krassen in je blauwe hardsteen? Maak je geen zorgen, die kan je herstellen door de steen te (laten) herpolijsten.

Krassen in graniet

Graniet is gekend om zijn hardheid en is grotendeels krasbestendig. Je kan het makkelijk schoonmaken met milde zeep of met speciale onderhoudsproducten van Lithofin of Akemi. Bij ons beschikbaar. Om vlekken te voorkomen kan je graniet impregneren. Zijn er toch krassen in het graniet die veroorzaakt werden door een ander hard materiaal? Ook die kan je herstellen door de natuursteen te (laten) herpolijsten.

Wil je meer weten over het onderhoud van natuursteen of het herstellen van krassen in natuursteen? Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag met professioneel advies.

Meer informatie over het verwijderen van krassen in natuursteen?

Heb je een project waarbij je twijfelt hoe je krassen in natuursteen verwijderen? Of ben je nog steeds niet zeker welk product je juist moet gebruiken?. Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder met professioneel advies.
Neem contact met ons op