Skip to main content

Ben je fan van natuursteen, dan heb je mogelijk een of ander interieurelement in marmer: een marmeren (keuken)tafelblad, een volledig meubel in marmer of misschien wel een schitterende vloer in dit prachtige materiaal? Wil je er ten volle van genieten, dan dringt een poetsbeurt op tijd en stond zich op. Enkel zo kan je de marmerglans herstellen.

Contacteer ons

Marmerglans herstellen, hoe begin je eraan?

Wil je je marmeren meubelstuk of vloer in al zijn glorie laten schitteren, dan moet je ze geregeld onderhouden, zo niet worden ze na een tijdje dof.
Wil je de marmerglans herstellen, gebruik dan een zachte doek en een neutrale zeep of een in de handel beschikbaar product speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van marmer.

Maak een sopje met de neutrale zeep en lauw water. Poets het marmer in ronde bewegingen, zonder al te veel druk uit te oefenen. Verwijder de zeepresten en droog het geheel met bijvoorbeeld een microvezeldoek.

Marmerglans herstellen, de don’ts

Gebruik bij voorkeur liever iets te weinig dan te veel schoonmaakmiddel.

In dat laatste geval ontwikkelt er zich immers een dun laagje vet op het marmer. Dat vormt de ideale bodem voor allerlei vuil. Gebruik in geen geval een ontvettende zeep. Die tast de beschermlaag van je marmer aan en zorgt voor doffe vlekken. Producten met citroensap of sodakristallen laat je ook best links liggen. Om krassen te vermijden, hanteer je vanzelfsprekend geen schuursponsje of aanverwante. Ten slotte, vergeet de huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Die maken hun beloften zelden tot nooit waar.

Nog vragen over het herstellen van marmerglans?

Heb je nog vragen over het onderhoud van je marmeren blad, meubel of vloer? Contacteer ons gerust. Wij helpen je graag verder.
Neem contact met ons op