Skip to main content

Een vloer uit natuursteen is prachtig. Door het unieke karakter en de duurzaamheid van natuursteen, is het de ideale keuze voor elke woning. Alleen kunnen de tegels soms koud aanvoelen, zeker in de winter. Gelukkig zijn natuursteen en vloerverwarming een ideale combinatie.

Contacteer ons

Je droomvloer uit natuursteen combineren met vloerverwarming? Ideaal!

Een tegel uit natuursteen neemt de warmte goed op en werkt als geleider. Vloertegels van natuursteen verspreiden de warmte gelijkmatig over de hele ruimte en blijven ondertussen zelf heerlijk warm aanvoelen. Vloerverwarming maakt je interieur met natuursteen trouwens nog mooier, want er zijn geen lelijke radiatoren en verwarmingsbuizen te zien.

Waar moet je op letten?

Lichtere natuursteen

Ben je een fan van lichtere natuursteen zoal witte marmer?

Bescherm de vloer dan tegen roestvorming met een wapeningsnet dat bedekt is met kunststof. Zo vermijd je vochttransmissie en verkleuringen.

Even voorverwarmen

Laat de vloer al eens volledig opwarmen en afkoelen voor je de tegels lijmt. Zo kunnen ze zich al zetten en vermijd je barstjes.

Uitzetvoegen

Een vloer uit natuursteen met vloerverwarming leeft. Door de temperatuurverschillen kunnen de leidingen, het verwarmingssysteem en de ondervloer uitzetten en krimpen. Uitzetvoegen voorkomen barsten in je vloer. Zeker wanneer je kiest voor een ongelijkmatig tegelpatroon.

Niks dan voordelen

De combinatie van natuursteen en vloerverwarming is een duurzame keuze. Met natuursteen kies je voor een natuurlijk product dat jarenlang meegaat. Vloerverwarming is een zuinige en effectieve manier om je huis te verwarmen. Bovendien houdt vloerverwarming de luchtvochtigheid in je huis op peil, waardoor je geen last hebt van droge lucht.

Wil je natuursteen en vloerverwarming combineren? Laat je dan adviseren door onze experts. Moens Natuursteen helpt je de juiste keuze maken. We gaan op zoek naar de steen die past bij jouw wensen. Zo kan jij genieten van natuursteen op je vloer én van warme voeten. Het hele jaar door.

Meer informatie over de combinatie van natuursteen en vloerverwarming?

Wil je meer informatie over natuursteen en vloerverwarming? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag bij het geven van de verschillende mogelijkheden.
Neem contact met ons op