Skip to main content

Natuursteen is een prachtig materiaal en wordt dan ook toegepast in heel wat woningen. Dankzij zijn unieke karakter geef het jouw woonst een extra toets, gekenmerkt door klasse en een zekere exclusiviteit. Maar wat als jouw dorpel, vensterbank of keukenblad in natuursteen schade oploopt?

Contacteer ons

Waarom kiezen voor natuursteen?

Natuursteen kenmerkt zich door zijn kleine en minder kleine imperfecties. Net dat maakt natuursteen tot een uniek product dat zijn gelijke niet kent. Een trap, keukenblad of dorpel in natuursteen zorgt net voor dat tikkeltje meer en geeft je woning een uitstraling als geen ander.

Natuursteen herstellen

Bij een goed onderhoud gaat natuursteen een leven lang of zelfs eeuwenlang mee. Het is dan ook een oersterk product.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het in de loop der jaren geen schade kan oplopen: vervelende vetvlekken of vlekken van rode wijn, roestvlekken of zelfs kleine putjes, krassen of scheuren. Op plaatsen waar veel gelopen wordt, kunnen zelfs doffe plekken ontstaan.

Gelukkig is er voor de meeste problemen een oplossing en kan natuursteen helemaal hersteld worden. De behandeling verschilt van steensoort tot steensoort, maar in de meeste gevallen volstaat het gebruik van een speciale dieptereiniger of het polijsten van de steen.

Met een dieptereiniger krijg je de meest hardnekkige vlekken weg, met een polijstmachine kunnen putjes en barstjes vakkundig weggewerkt worden. Scheuren in natuursteen kunnen verholpen worden met natuursteenlijm.

Natuursteen zelf herstellen?

Zelf aan de slag dan maar? Liever niet, je loopt immers het risico dat het probleem alleen maar groter wordt. Spreek liever een vakman aan. Hij kent de knepen van het vak en lost jouw probleem binnen de kortste keren op.

Is jouw natuurstenen vloer, keukenblad of drempel aan een onderhouds- of herstelbeurt toe?

Contacteer ons vrijblijvend of kom gerust langs in onze toonzaal te Erpe-Mere. Dankzij onze ervaring kunnen wij jouw natuursteen volledig herstellen.
Onze toonzaal