Skip to main content

De badkamer is de beste plaats in huis om heerlijk te ontspannen en even tijd voor jezelf te maken. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen verrijk je deze beleving van ontspanning en rust. Een natuurstenen badkamer geeft je woning bovendien een stijlvolle en tijdloze toets.

Contacteer ons

Waarom natuursteen kiezen in de badkamer?

Natuursteen is niet alleen een mooi en authentiek materiaal, het is ook compleet op maat en in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Door de uitgebreide mogelijkheden is natuursteen geschikt voor zowat elk interieur: klassiek, landelijk of hedendaags tot minimalistisch en modern. Dat wil zeggen dat je keuze te over hebt en ongetwijfeld natuursteentegels of platen vindt die perfect in jouw badkamer passen. Bovendien blijft natuursteen jarenlang mooi en is het ook goed om te weten dat de tegels geschikt zijn voor vloerverwarming.

Welk soort natuursteen is geschikt?

Niet elke natuursteen is zonder meer geschikt voor je badkamer. We adviseren een harde natuursteen die vlek- en vochtbestendig is. Voor je vloer kies je beter een natuursteen met een licht gestructureerd oppervlak. Zo heeft deze niet alleen antislipkwaliteiten, maar voelt hij ook bijzonder aangenaam aan als je op blote voeten rondloopt. Wist je bijvoorbeeld dat natuursteen zich perfect aanpast aan de kamertemperatuur en deze warmte vasthoudt? Wil je toch voor marmer gaan, laat deze dan zeker extra behandelen met onze exclusieve producten tegen vlekvorming.

Onderhoud van een natuurstenen badkamer

In een badkamer komt vaak kalkaanslag voor. Omdat heel wat natuursteen kalkhoudend is, mag je deze in geen geval schoonmaken met antikalkmiddelen. Laat je natuursteen liever impregneren, droog alle oppervlaktes die nat worden meteen na en onderhoud regelmatig met een vochtige doek of mild reinigingsproduct (liefst pH-neutraal). Zo voorkom je dat het natuursteen na verloop van tijd een doffe glans krijgt.

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over een natuurstenen badkamer of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Zo kunnen we de nodige tijd voor je vrijmaken.
Neem contact met ons op