Skip to main content

Natuursteen is sterk, stijlvol én wordt mooier met de jaren. Het heeft bovendien een luxueuze uitstraling, is erg duurzaam en biedt heel wat voordelen ten opzichte van andere materialen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat natuursteen vaak gebruikt wordt in de keuken. Wij leggen je in deze blog uit waarom een natuurstenen keukenblad een must is voor iedere keuken.

Contacteer ons

De voordelen op een rijtje

Een keukenwerkblad in natuursteen is niet alleen hip en klassevol. Natuursteen is van nature een duurzaam en sterk materiaal, dat vaak mooier wordt met de jaren. Sommige soorten natuursteen zijn perfect bestand tegen zuren, hitte, krassen en vlekken maar niet allemaal. Voor de juiste informatie hierover kan je bij ons terecht.

Het resultaat is een keuken die jaren meegaat. Verder kan je natuursteen volledig op maat laten zagen. Een keukeneiland volledig uit één stuk zal, afhankelijk van materiaal en maten, meestal mogelijk zijn.

Natuursteen is veelzijdig. Zo kan je niet alleen voor je keukenblad, maar ook voor de tafel, de spatwand en de vloeren hetzelfde materiaal gebruiken. Dat elke natuursteen ook nog eens uniek is, geeft een meerwaarde aan je keuken.

Welk soort natuursteen is het meest geschikt?

Er bestaan verschillende soorten natuursteen. Graniet wordt vaak gebruikt in keukens omdat dit de hardste soort natuursteen is en dus een veilige keuze is. Het is erg sterk materiaal en mits de juiste behandeling is graniet ook zuur- en krasbestendig. Bovendien is het goed bestand tegen hitte.

Verder past een granieten keukenblad bij elke keukenstijl. Dankzij kleur, oppervlaktebewerking en de verschillende structuren zijn ontelbare combinaties mogelijk.

Kies je liever voor marmer, Dekton, keramiek of composiet, dan kan je ook hiervoor bij ons terecht en zullen wij de nodige behandelingen én informatie meegeven om ook deze werkbladen optimaal te kunnen gebruiken en mooi te houden.

Meer informatie over een natuurstenen keukenblad

Of je nu voor een moderne of landelijke keuken kiest, er is altijd wel een natuurstenen keukenblad te vinden dat bij jouw stijl past. Wil je meer informatie over een natuurstenen keukenblad of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Zo kunnen we de nodige tijd voor je vrijmaken.
Neem contact met ons op