Skip to main content

Waarom je best kiest voor een natuurstenen trap...

Een trap in of om het huis wordt niet alleen dagdagelijks gebruikt, het is vaak ook het eerste wat in het oog springt als je een huis of erf betreedt. Het is dan ook belangrijk dat een trap duurzaam is, past bij het design van je woning en voldoet aan jouw smaak. Met een natuurstenen trap haal je onweerstaanbare charme en tijdloze klasse in huis. Het is stevig, robuust en tegelijk elegant. Kortom, de ideale keuze wanneer je een trap wil plaatsen.

Contacteer ons

Elke natuurstenen trap is uniek

Omdat het een natuurlijk materiaal is, zal natuursteen er nooit twee keer hetzelfde uitzien. Hierdoor heeft je trap een uniek ontwerp. Zelfs geen trede zal identiek zijn. Het geeft je woning een buitengewone blikvanger die nergens anders te vinden is. Natuursteen kan je op verschillende manieren laten afwerken: polijsten, verzoeten, verouderen,… Het beschermen van natuursteen kan nadien met een coating. Dit zal ook mee bepalen hoe slijtvast en hoe vlek- en krasgevoelig de trap zal zijn.

Natuursteen kan elke woonstijl aan

Natuursteen is een verzamelnaam voor diverse soorten stenen. Denk hierbij aan marmer, graniet, witsteen en blauwe hardsteen. Elke steensoort beschikt over zijn eigen specifieke kenmerken en uitstraling. Deze worden bepaald door de manier waarop de steen gevormd werd. Er zijn lichte, donkere en opvallende tinten en zachte, gladde en ruwe steensoorten. Je vindt dus gegarandeerd een steensoort naar jouw smaak. Bovendien laat natuursteen zich heel mooi combineren met hout of metaal.

Duurzaam en oersterk

Natuursteen is zo oud als de aarde zelf. De aardkorst waarop wij leven bestaat voor een belangrijk deel uit natuursteen. Daardoor is de voorraad haast onuitputtelijk. In de oertijd werden er van dit materiaal al gebruiksvoorwerpen gemaakt en later ontdekten ook de Romeinen en de Egyptenaren de charme van natuursteen. Steen is een heel duurzaam materiaal en doorstaat probleemloos de tand des tijds. Het heeft bovendien nauwelijks onderhoud nodig en leent zich dus perfect voor het gebruik in trappen.

Meer info over natuurstenen trappen

Wil je meer informatie over een natuurstenen trap?
Wij beschikken over jarenlange ervaring en helpen je graag met het maken van de juiste keuze.
Neem contact met ons op