Skip to main content

Stevig, robuust en/of (toch) elegant: met natuurstenen trappen haal je onweerstaanbare charme en tijdloze klasse in huis. Omdat het een natuurlijk materiaal is, zal natuursteen er nooit twee keer exact hetzelfde uitzien. Je krijgt dus steeds iets unieks en exclusief.

Contacteer ons

Een stijlvolle blikvanger in huis

Een natuurstenen trap in huis is niet alleen een ware blikvanger, het vergt ook weinig onderhoud. Je hebt bovendien keuze uit diverse soorten steen: blauwe hardsteen, marmer, graniet, keramiek en composiet, het is allemaal mogelijk! Daarnaast zijn er verschillende stijlen beschikbaar. Zo kan je kiezen uit Z-treden, bloktreden of de “standaarduitvoering” met overstekende trapneuzen?

Verder kan je je trap voorzien van een specifieke oppervlakteafwerking. Ga bijvoorbeeld voor een geborstelde of leather afwerking, waardoor je een anti-slip effect creëert en het oppervlak een licht ruw uitzicht geeft. Maak de look van je trap tenslotte compleet met het plaatsen van plinten in natuursteen. Dit is niet alleen esthetisch, maar heeft ook een praktisch voordeel: het is een extra bescherming voor de muren.

Bescherm je binnentrap door deze te impregneren

Om de natuursteen (blauwe hardsteen, marmer of graniet) te beschermen tegen water en vuil is het aan te raden om deze te impregneren. Tijdens dit proces wordt er een waterafstotende vloeistof op de natuursteen aangebracht die diep in de poriën dringt en een beschermlaag achterlaat. Hierdoor dringt vocht minder makkelijk én minder diep in het materiaal en zal vuil zich minder snel aan het oppervlak hechten.

Natuurstenen trappen voor buiten

Ook een trap in natuursteen voor buiten eventueel in combinatie met uw terras, kan een ware eyecatcher zijn. Zowel blauwe hardsteen als graniet zijn uitermate geschikt als buitentrap. Een gevlamde afwerking verleent de natuursteen een ruwe ’touch’. Ideaal voor buitengebruik door de antislipkwaliteit.

Ook voor buiten geldt dat een natuurstenen trap weinig onderhoud vergt. Jaarlijks met de hogedrukreiniger (lage stand) en wat bleekwater schoonmaken is meer dan voldoende om je trap zijn natuurlijke schoonheid te laten behouden. 

Meer info over natuurstenen trappen

Wil je meer informatie over natuurstenen trappen en een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Wij beschikken over jarenlange ervaring en helpen je graag met het maken van de juiste keuze.
Neem contact met ons op