Skip to main content

Ben je op zoek naar een unieke en decoratieve manier om je tuin af te sluiten? Dan zijn schanskorven of steenkorven de ideale keuze. Deze tuinafscheiding bestaat uit een metalen omhulsel dat opgevuld wordt met grote of kleine stenen, schors of een ander materiaal. Niet alleen heb je eindeloze ontwerpmogelijkheden, de korven zijn ook onderhoudsvrij. Zo hoef je ze nooit te schilderen of te snoeien.

Contacteer ons

Creëer je eigen look en feel

Traditioneel worden schanskorven voor de tuin opgevuld met stenen. Andere mogelijke materialen zijn glasbrokken of kokosschelpen. Pas wel op voor de gevaren van deze materialen. Zo zijn glasbrokken scherp en trekken kokosschelpen diertjes aan. Er zijn verschillende mogelijkheden van maasgrootte en daarbij kan je dan ook de steengrootte aanpassen. Let op! Bij het kiezen van grote stenen en grote maaswijdte kies je best om de korven door ons te laten plaatsen, omdat die handgestapeld worden. Op die manier voorkom je ‘gaten’ tussen de stenen, in de korven, en ben je zeker van een mooi eindresultaat. De korven met kleinere stenen en maaswijdte kan je ook zelf plaatsen omdat die langs boven kunnen gevuld worden.

Als je voor een stenen opvulling kiest is het goed te weten dat alle steensoorten in aanmerking komen. Toch wordt het vaakst gekozen voor natuursteen zoals lavasteen, graniet, Grauwacke, en Doornikse kalksteen (bij ons gekend als arduin of blauwe hardsteen). Kortom, schanskorven met natuursteenvulling gecombineerd met een hoogwaardig staal maken je tuin helemaal af.

Voordelen van natuurstenen schanskorven

Natuurstenen schanskorven hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen en vergen nauwelijks onderhoud. De opvulling stem je af op de omgeving en je eigen wensen. Combinaties met andere materialen zijn eenvoudig te maken.

Zo kunnen we ook combinaties voorstellen met hout, of kan er ook een brievenbus ingewerkt worden. Verder kan je er ook voor kiezen om er een vuurkorf in aan te brengen. Zo maak je een sfeervolle plek in je tuin om ook ’s avonds heerlijk in te ontspannen. Een ander groot voordeel van een natuurstenen schanskorf is dat het om een duurzame tuinafscheiding gaat, want zowel staal als steen zijn beide weersbestendig.

Meer informatie over schanskorven

Wil je meer informatie over natuurstenen steenkorven? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
Neem contact met ons op