Skip to main content

De kans is groot dat je rond Allerheiligen en Allerzielen de laatste rustplaats van een van je geliefden bezoekt. En of de overledene nu gecremeerd is of begraven, hoogstwaarschijnlijk wordt zijn of haar nagedachtenis levend gehouden met een grafzerk.

Contacteer ons

Wat is een grafzerk eigenlijk?

Een grafzerk is een bepaald soort steen die op of bij een graf of urne geplaatst wordt. Die wordt gemaakt door een gespecialiseerd steenkapper, zoals Moens Natuursteen. In overleg met de nabestaanden wordt het soort steen, de vorm van de grafzerk, afwerking en belettering gekozen. Vanzelfsprekend gebeurt dit in alle sereniteit, met respect voor de overledene en nabestaanden. Eenmaal de overledene begraven of gecremeerd is, plaatst de steenkapper de afgewerkte grafzerk op het graf of bij de urne.

Tal van mogelijkheden

Vroeger bestonden de meeste grafzerken uit monotone grijze of zwarte blokken met daarin de naam van de overledene gegraveerd.

De laatste jaren zien we echter een grote variatie aan grafzerken. Daarbij kan de steenkapper tal van materialen gebruiken, zoals natuursteen, hardsteen, marmer, graniet en ruwe steen, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld planten of glas.

De steen kan bovendien op allerlei manieren bewerkt worden. Zo kan hij gezoet of gepolijst worden zodat je een glanzend resultaat krijgt. Kies je voor een natuurlijke look, dan laat je de grafzerk onbehandeld. De keuze voor deze of gene grafzerk wordt door tal van factoren bepaald, zoals de leeftijd van de overledene, de achtergrond van de overledene en nabestaanden, maar ook de financiële mogelijkheden.

Bij Moens Natuursteen vind je een ruim aanbod aan grafzerken. Kies je voor een eenvoudig basismodel of wil je een volledig eigen ontwerp op maat, wij zorgen ervoor dat de overledene op passende wijze herinnerd wordt.

Op zoek naar een steenkapper voor grafzerken?

Wil je meer informatie over het ontwerpen van een grafzerk in natuursteen? Neem dan contact met ons op. Als steenkapper in grafzerken helpen wij je graag bij het geven van de verschillende mogelijkheden.
Neem contact met ons op