Skip to main content

Steenkorven hebben een strakke uitstraling en passen zowel in een landelijke als een moderne tuin. Je kan er een stijlvolle omheining mee maken die niet alleen erg sterk is, maar ook lang meegaat en veel privacy biedt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steenkorven de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen hebben. Maar hoe ga je best te werk bij steenkorven plaatsen? Wij leggen het je in deze blog stap per stap uit.

Contacteer ons

Zorg voor een stabiele ondergrond

Wanneer je een steenkorf gaat plaatsen moet je eerst de ondergrond stabiliseren. Doe dit door beton te gieten of het zand aan te trillen en hier vervolgens tegels op te leggen. Zorg dat de ondergrond waterpas is en altijd 5 cm breder is dan de korf. Wij raden aan om minstens 20 à 25 cm diepte te voorzien hiervoor. Plaats eventuele verstevigingspalen direct in het beton.

Steenkorven plaatsen, ringen losknippen en segmenten verwijderen

Plaats de korf op de ondergrond. Maak je gebruik van verstevigingspalen? Knip dan eerst openingen in de korf en laat vervolgens de onderkant van de korf over de palen zakken. Meet van tevoren goed uit waar de openingen dienen te komen!

Aan de korf zijn zowel kleine als grote ringen bevestigd. Knip enkel de kleine ringetjes los. Verwijder daarna de segmenten stuk voor stuk. Laat het onderste stuk van de korf staan.

De korf laag per laag volstapelen

Nadat de segmenten/deksels verwijderd zijn, kan je de korf laag per laag volstapelen met stenen en nadien vastmaken met de bijgeleverde grote ringen. Deze kunnen gemonteerd worden met een waterpomptang of speciale handringtang. Deze hebben wij in voorraad en kan je gebruiken bij bestelling. Zorg ervoor dat je de voorgemonteerde afstandhouders niet los maakt. Deze zijn om de 50 cm geplaatst in het midden van elk vak, om de korven mooi recht te houden. Bouw dan de verschillende delen op in de volgorde zoals je deze eerst hebt afgebroken. Hou goed in de gaten of de afstandhouder in ieder segment aanwezig is. Controleer telkens tussendoor of de korf nog waterpas staat door dit zowel horizontaal als verticaal langs de korf te meten.

Deksel aanbrengen en de schanskorf afspuiten

Wanneer de steenkorf volledig gevuld is moet je het deksel plaatsen. Je kan dit bevestigen met de meegeleverde ringen. Spuit vervolgens de wand af met water zodat de stoflaag van de stenen verwijderd wordt.

Meer informatie over het plaatsen van schanskorven

Ben je op zoek naar meer informatie over het plaatsen of laten plaatsen van natuurstenen schanskorven? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.
Neem contact met ons op