Skip to main content

Steenkorven, of schanskorven, blijven populair. Met een steenkorf kies je voor een stevige omheining met een stijlvolle en natuurlijke uitstraling. De opvulling van de steenkorf is erg bepalend voor het uitzicht van de schutting. Onze steenkorven vullen wij met breukstenen of keien in verschillende maten, de meest verkochte vulling is Doornikse kalksteen. Dat zijn eigenlijk de brokstukken gehaald uit de arduingroeve.

Contacteer ons

Breukstenen of keien

Als opvulmateriaal kan je kiezen voor verschillende breukstenen of keien. De stenen komen uit steengroeves waar ze uitgebroken worden of met springstof worden bevrijd. Dat verklaart hun grillige vorm, die echt karakter geeft aan dit unieke materiaal. Keien zijn een erosieproduct. Ze ontstaan uit vast gesteente en worden meestal door rivieren getransporteerd en afgezet. Onze voorkeur als natuursteenleverancier gaat uit naar stenen en minder naar keien, mede omdat gladde stenen (keien) ook sneller groen worden door algenvorming.

Onze populairste stenen

We leveren verschillende soorten stenen, elk met hun eigen kleur en afwerking. Ook combinaties van verschillende stenen zijn mooi. We zetten de populairste stenen voor jou op een rijtje:

  • Doornikse kalksteen: een harde, antracietkleurige steensoort met kleine witte aders. Deze steen past in een moderne omgeving, maar combineert ook mooi met een houten schutting of beplanting. Deze breuksteen leveren we zowel in grote als kleinere maten.
  • Yellow Sun: een mediterrane breuksteen uit het Juragebergte, op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Deze steen heeft een mooie gelige gloed, waardoor het lijkt alsof hij voortdurend zonnestralen vangt, vandaar zijn naam. Yellow Sun stenen zorgen voor een warme, mediterrane sfeer in je tuin. Ze zijn in diverse maten leverbaar.

 

 

 

  • Lavastenen: een gestold gesteente, ontstaan bij vulkaanuitbarstingen. De stenen hebben een mooie natuurlijke uitstraling, met bruine, rode en grijze schakeringen. De steen is vrij poreus en daardoor lichter dan andere stenen. Lavastenen worden onder andere gebruikt in ecologische steenkorven, beplant met ‘groen’. In diverse maten leverbaar.
  • Maaskeien: een steen uit – hoe kan het ook anders – de rivier de Maas. De keien hebben verschillende kleuren, van wit tot lichtbruin en grijs. Ze hebben een hoekige vormen, maar met afgeronde punten. De kleuren en de vormen zorgen samen voor een natuurlijk effect. In diverse maten leverbaar.

Meer informatie over steenkorven vullen?

Heb je een project waarbij je twijfelt welke steen je wil gebruiken? Elke natuursteen is uniek en elke steen heeft zijn voor- en nadelen. Alles hangt af van jouw voorkeur en jouw prioriteiten. Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder met professioneel advies.
Neem contact met ons op